Wat je kunt doen bij studioMIM

Creatief met textiel op alle mogelijke manieren: wil je zelf kleding leren naaien maar weet je niet goed waar te beginnen, wil je een workshop volgen met een club mensen en ontdekken wat handwerk je te bieden heeft. Samen met je dochter of zoon een middag lekker bezig zijn kan bij de Moeder& Kind workshop. Korte cursussen en workshops voor kinderen van 7-12 jaar .Een crea-bea feest voor je kind  kan ook worden georganiseerd bij studioMIM.

Naailes

Altijd al creatief willen zijn met stof maar weet je niet waar je moet beginnen? Aan de hand van korte opdrachten leer je de basis van het vervaardigen van kleding of interieur producten.
Geen proeflapjes, meteen een echt product. Van kussenhoes tot prinsessenjurk, alles is mogelijk!

Je leert de ins & outs van het vervaardigen van textielproducten waaronder:
* veilig werken met een naaimachine en lockmachine,
* patronen lezen en maken,
* technisch en logisch inzicht, hoe maak ik een product, welke stap eerst..?
* verschillende technieken voor de afwerking van het product.

Naast de vaste basisopdrachten is er ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. De materialen voor de basisopdrachten zijn aanwezig, voor vrije opdrachten mag je zelf stof meebrengen of je koopt stof uit de selectie die Studio MIM voor je heeft gemaakt.

Je werkt in kleine groepen van maximaal 5 personen.Je hoeft geen ervaring te hebben met een naai en/of lock-machine, je werkt op je eigen niveau. Er zijn voldoende machines aanwezig, je eigen naaimachine meebrengen mag natuurlijk ook.

lestijden: maandag avond 20.00-22.00 uur

dinsdag avond 20.00-22.00 uur

inhaallessenworden in overleg gepland

De kosten bedragen €18,50 per les, de betaling is per periode van 7 of 8 lessen, tussen schoolvakanties in. Prijzen zijn inclusief materialen voor de basisopdrachten, koffie/thee en iets lekkers. Je volgt minimaal 1 periode de lessen daarna kun je naar wens per maand beëindigen met een opzegtermijn van 1 maand.

Naaicursus voor kids

Je eigen rokje naaien of een leuk kussen voor je kamer. Leer stap voor stap met de naaimachine je eigen creaties maken.
Kinderen hoeven geen ervaring te hebben met een naaimachine en/of handwerktechnieken. Ze leren de kneepjes door middel van gerichte opdrachten. Er zijn voldoende machines aanwezig.

Kinderen werken in kleine groepen van maximaal 4 kinderen per workshop. Vanaf 8 jaar.

lestijd: dinsdag 16.00 tot 18.00 uur

Eerstvolgende data: 22 sept t/m 13 oktober 2020

De kosten bedragen € 80,- per 4 lessen voor 2 uur per week. Prijzen zijn inclusief materiaal en limonade en iets lekkers.